сряда, 8 октомври 2008 г.

Органично продължение

Вчера опитах от органичното кисело мляко.
На него се натъкнах по време на седмичното пазаруване в голям софийски магазин.
Беше подредено на стелаж с гордо мъдреща се табела "Bio-Organic" или "Organic-Bio", не си спомням точно.
Освен киселото мляко
на този стелаж открих следните интересни продукти:
Органик Йогурт (Yogurt) - честно казано винаги съм се затруднявала да определя какво точно означава йогурт, още от както думата навлезе в българския език, внесена от хан Аспарух в една реклама. Едно време си мислех, че това е еквивалента на киселото мляко в държавите, където няма такова. Ама сега вече не знам какво е.
Органик краве сирене с цена около 14 лв за килограм ...
Органик яйца от свобоно живеещи кокошки. 4 пъти по скъпи от яйцата на кокошки затворнички.
От този богат избор реших да опитам само киселото мляко. И то само една кофичка, защото беше 4 лв.
Хареса ми. Имаше приятен и плътен киселичък вкус. Изядох половината и оставих другата половина за експерименти.
Ако е истинко, кисело мляко би трябвало да вкисне по най-бързия начин. Малко се озадачих от срока на годност на етикета, който предполага трайност две седмици след като го купих. Затова сега ще го чакам да вкисне.
Как се проверя дали яйцата са от свободни кокошки? Това не знам.

Няма коментари: