вторник, 19 януари 2010 г.

Моят виртуален аквариум

Все още не мога да повярвам, че така наивно се хванах да се занимавам с аквариум във фейсбука.

Дълго време отбягвах успешно всяка покана да стана щастлива фермерка. Също така оставих едно нещастно виртуално коте да умре от глад.
За което доста ме е срам, но то все пак беше просто една снимка.

Даже наскоро станах член на групата
"Покани ме пак на Фармата и ќе ти ја запалам, па ќе ти ги заколам животните".

Обаче ето, едно погрешно кликане с мишката... Добре де, може би две погрешни цъкания, щото се опитвах да върша три неща едновременно.
И сега съм горд собственик на 75 литров виртуален аквариум, 19 риби, 2 рака, една морска звезда и всичко останало от раздел вътрешно оформление. И едно рибешко яйце, което ще се излюпи след 2 часа, 56 минути и 2 секунди.

Рибите огладняват средно на около 2 часа, аквариумът се замърсява наполовина за около 12 часа. Почиства се много лесно, което е разбираемо за един виртуален аквариум. Получавам точки за всяка дейност по този аквариум и израствам професионално, качвайки нива, като истински геймър. Левъл 6 аквариумджия звучи гордо.

Също така посещавам 3 изоставени аквариума на мои приятели. Там почиствам и после им обирам парите за деня. Странно е, че е позволено да се прави, но след като го открих се превърнах в истински пират.


Обаче, най-интересното е, че мога да тренирам всяка риба да прави някакви движения. Например да се движи на зигзаг, спиралообразно, на фльонги и тем подобни.


Мога и да ги сношавам тея риби. Резултатът е яйцето, което както споменах ще се излюпи след 2 часа, 51 минути и 30 секунди.


А днес изпаднах в най-долната ситуация през моето фейсбук съществуване. Помолих приятелите ми да гласуват за моя аквариум. Какво унижение... И изпратих някоколко покани... Толкова съм отвратена от себе си.


Затова сега пиша това с надежда да ми подейства терапевтично. Изглежда тоя виртуален аквариум ме е зарибил, или аз него, ама резултатът е неприятен.

Също така размишлявам за какво ми е истинският аквариума в хола, където плува една самотна риба, която не може да се движи на зигзаг, нито на спирали, а камо ли да прави различни фльонги и лупинги.


Честно казано нямам никаква мотивация да изчистя 22 литровия истински аквариум. Защото не очаквам да намеря съкровище там ;)


2 коментара:

Robi каза...

Мога само да ти обърна внимание на една заставка ( не реклама) по AXN, която се казваше нещо от сорта "How MMORPG kill real world" и се показваше нагледно точно как ...
Хепи фейсбоклукинг !

Elensia каза...

Не се сещам коя е ама ще я потърся :)